Slijpservice

Wij werken al jaren samen met een professionele instrumentslijper. Deze  slijpt al uw messen, scharen enz. voor zowel beroeps- als huishoudelijk gebruik.
Al uw slijpwerk wordt iedere eerste dinsdag van de maand naar de slijper gestuurd. U kunt uw slijpwerk inleveren tot 17.30 uur van de eerste dinsdag van de maand. Het slijpwerk ligt dan de zaterdag daarop na 12.00 uur weer voor u klaar.

Op de volgende data versturen wij uw slijpwerk:

Dinsdag 5 april 2022 ophalen vanaf Zaterdag 9 april na 12.00 uur
Dinsdag 3 mei 2022 ophalen vanaf Zaterdag 7 mei na 12.00 uur
Dinsdag 7 juni 2022 ophalen vanaf Zaterdag 11 juni na 12.00 uur
Dinsdag 5 juli 2022 ophalen vanaf Zaterdag 9 juli na 12.00 uur
Dinsdag 9 augustus 2022 ophalen vanaf Zaterdag 13 aug. na 12.00 uur
Dinsdag 6 september 2022 ophalen vanaf Zaterdag 10 sept. na 12.00 uur
Dinsdag 4 oktober 2022 ophalen vanaf Zaterdag 8 okt. na 12.00 uur
Dinsdag 1 november 2022 ophalen vanaf Zaterdag 5 nov. na 12.00 uur
Dinsdag 6 december 2022 ophalen vanaf Zaterdag 10 dec. na 12.00 uur

De beste kwaliteit door gebruikmaking van vaststaande slijpmachines die ook in de meest vooraanstaande Solinger fabrieken (o.a. Henckels Zwilling, Wüsthof Dreizack) gehanteerd worden.
Toepassing van de zgn. Solinger Dünnschliff-techniek, N.B. ook bij de Japanse Global messen! Dit zorgt voor langdurig soepeler snijden en tevens kunnen de messen langer scherp worden gehouden met een aanzetstaal. Deze slijp-techniek is een stuk moeilijker dan andere handslijptechnieken en daarom slechts door een beperkt aantal vakmensen toepasbaar.
Uw keukenmessen worden bij het “krop-gedeelte” niet onnodig veel en ook niet hol geslepen. Lemmetten worden, afhankelijk van toepassing, plank-aansluitend geslepen. Ook de allerkleinste instrumenten, zoals pergamanoschaartjes en pedicuremesjes zijn bij de instrumentslijper in juiste handen.

Eerlijke prijs/kwaliteit verhouding: Bijvoorbeeld bij het kartelen van tafelmessen worden vier arbeidsgangen uitgevoerd i.p.v. elders twee. Alleen hierdoor wordt de beste kwaliteit verkregen.
Oneffenheden worden praktisch altijd onder service verholpen. Denk hierbij aan kromme en/of afgebroken lemmet-punten in messen en nieuwe lager-schroefjes in scharen.
Het is beslist geen overbodige luxe als u ook uw messen voor huishoudelijk gebruik eens in de paar jaar laat slijpen. Ongeacht waar gekocht, uw messen snijden na een slijpbeurt gegarandeerd beter dan nieuw.
Indien nodig en gewenst beoordeelt de instrumentslijper uw ingeleverde voorwerp(en) en krijgt u telefonisch een vrijblijvende prijsopgave.